Dosada? Što je to?

20180730_083031

Ne sjećam se kada mi je zadnji puta u životu bilo dosadno. Ja se jednostavno ne znam dosađivati. Iako bih koji puta željela, ali svijet je prepun predivnih stvari, toliko toga za vidjeti, čuti, okusiti, doživjeti, naučiti, proučiti. Život ti uvijek sprema neka nova iznenađenja. Lipanj je prošao stvarno jako lijepo, u nekom smirenom tonu, na svim poljima. Nastavna godina je završila, vrt je dobro napredovao i imala sam dovoljno vremena za održavanje,  a počeli smo brati i spremati značajniju količinu plodova.

Vječna na tom svijetu samo mijena jest

Polako smo počeli planirati kako provesti godišnji odmor. Nekako smo uspjeli sklepati neke novce za barem tjedan dana morskog užitka. Volim otići u kolovozu, taman prije povratka na posao, da me drži još taj ljetno-morski osjećaj odmora dok polako uplovljavam u nove radne pobjede. Olakša mi povratak u rutinu obaveza, ublaži prijelaz, poput jutarnje magle u zoru. Planovi su tu da se izjalove, da nam slučajno ne bi bilo dosadno. I tako smo primili vijest zbog koje smo ove godine trebali imati srpanjski odmor. I ok, pomiri se čovjek sa neizbježnim, presloži se i krene dalje, nije problem. Ali ne! Jednog lijepog dana pojavio se on – pas. Dolutao, pun buha i krpelja, žedan, gladan, umoran. Da nam slučajno ne bi bilo dosadno, jel. Naravno da smo opet morali sve presložiti jer smo Ozzyja odlučili primiti u svoju obitelj i povesti sa sobom na more. I tako, pobrali smo sve u vrtu što se pobrati dalo, pokosili, spakirali se i krenuli. I da nam slučajno ne bi bilo dosadno – Ozzy ne podnosi vožnju autom baš dobro i na putu smo se sjetili barem još 5 stvari koje nismo ponijeli kao npr. kamperske stolice i produžni kabel za struju. Skroz nebitno. Sitnica.

Kampiranje

Ove godine kupili smo konačno svoj šator jer smo se do sada snalazili svakako, ali od kampiranja nismo odustajali. Ukazala nam se prilika i konačno smo mogli kupiti šator kakav smo htjeli. E sad – zašto kampiranje?

  1. Godišnji odmor znači da se odmaramo. Što znači da ne želim raditi ništa. Ok, to baš i nije izvedivo uz dvoje još uvijek poprilično male djece i novopridošlog psa, ali se aktivnosti koje podsjećaju na stanje ne-odmora moraju svesti na minimum. Nema kućanskih poslova za koje bi se slučajno mogli uhvatiti u nekom lijepom apartmanu. Što znači da nemam apsolutno nikakvih kriterija što se tiče prehrane i urednosti.
  2. Uspjeli smo pronaći kamp koji nudi taman sve što ti na odmoru treba – sanitarni čvor i plažu. Izvan naselja je i time je izbjegnuta svaka opasnost od dječjih zanovijetanja izazvanih raznim mamiparama koje vrište sa štandova.
  3. Skoro svaki kamp je uz samu obalu što znači da skoro pa iz šatora zakoračiš u more. I možeš povesti psa. Čak i na plažu.
  4. Iako ima kampova koji su skuplji čak i od nekih apartmana i hotela, ovaj je stvarno povoljan, a ima sve što nam treba.
  5. Nije gužva, nema parcela pa si možeš uzeti prostora koliko ti treba. Klinci su imali ispred šatora cijelu livadu za igrati nogomet, lovice i ostalo.

 

Hešteg najgoretisesekirat

Niti na odmoru nam nije bilo dosadno (Ozzy je ranoranioc i pun energije u cik zore), a još manje kada smo se vratili doma. Sveukupno nas nije bilo oko 2 tjedna što je itekako bilo vidljivo u vrtu i oko kuće. Trava je narasla kao da u toj kući nitko ne živi, a u vrtu je takva džungla da se više niti staze ne vide, a ja se ne sjećam gdje sam što posadila. Paradajz je napala plamenjača, ali to je bilo za očekivati s obzirom na vremenske prilike  pa šok i nije bio velik. Paradajza vjerojatno neće biti dovoljno da nas opskrbi za cijelu zimu (i jako mi je žao zbog toga), ali smo zahvalni na svom obilju koje nam je ove godine Priroda dala.

A zahvalna sam i na tom milom stvorenju koje je ušlo u naš život i preokrenulo stvari naopako. Sada moramo nabrzaka sklepati ogradu jer Ozzy jako voli skitati po selu i šumi. Sada redovito idemo u jutarnju jednosatnu šetnju do šume koja mi je otkrila toliko novih biljaka da sam ostala oduševljena. Odlučila sam napraviti jedan digitalni herbarij (kao suvenir sa mora ponijela sam biljke uhvaćene mobitelom) pa kada determiniram sve biljke, podijeliti ću sa vama.

20180730_082121

sunčane zrake kroz jutarnju šumsku maglicu i polje divlje mrkve – hvala, Ozzy!

Sve u svemu – zanimljivo. I nimalo dosadno.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s